Spring Electric: elektrische revolutie

Dacia Spring Electric

Een nieuwe r-EV-olutie

Dacia heeft de autowereld ingrijpend veranderd met zijn economische model en zijn voertuigen. Logan heeft in 2004 de nieuwe wagen gedemocratiseerd, Duster bracht een revolutie teweeg in het SUV-segment, Sandero is Europees marktleider in de verkoop aan particulieren en werd zopas vernieuwd om de essentiële en moderne auto een nieuwe dimensie te geven.

En nu start Dacia een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis met de onthulling van zijn eerste zuiver elektrische model. Zoals in maart 2020 aangekondigd met de voorstelling van de showcar Dacia Spring Electric, treedt Dacia toe tot het segment van de elektrische stadswagens.

Spring Electric is een ware revolutie: als de goedkoopste elektrische stadswagen op de markt maakt hij de elektrische mobiliteit nog toegankelijker. Onder zijn unieke SUV-look schuilt een onovertroffen plaatsaanbod, een eenvoudige en betrouwbare elektromotor en een geruststellend rijbereik. Hij werpt zich op als een veelzijdige en praktische stadswagen.

Eenvoudig op te laden

Voor nog meer vrijheid biedt Spring Electric diverse laadmogelijkheden: aan een huishoudstopcontact van 220V, aan een Wallbox of aan een DC-laadpaal.

  • Minder dan 1 uur voor 80% van de batterij aan een gelijkstroomlader van 30 kW
  • Minder dan 5 uur voor 100% van de batterij aan een Wallbox van 7,4 kW
  • Minder dan 8,5 uur voor 100% van de batterij aan een Wallbox van 3,7 kW
  • Minder dan 14 uur voor 100% van de batterij aan een huishoudelijk stopcontact van 2,3 kW

Een geruststellend rijbereik

De lichte en compacte Spring Electric beschikt over een geruststellend rijbereik van 225 km over de WLTP-cyclus en 295 km over de WLTP City-cyclus (homologatiecyclus met enkel stadscyclus), wat borg staat voor een grote veelzijdigheid, zowel in de stad als daarbuiten.

Lancering

Dacia Spring Electric zal in januari eerst in een versie op maat van het autodelen gelanceerd worden, in de lente van 2021 zullen de bestellingen geopend worden voor het grote publiek (batterij inbegrepen in de aankoopprijs).

Bron: https://be-nl.media.groupe.renault.com/news/nieuwe-dacia-spring-electric-elektrische-revolutie-van-dacia-64ad-66b1a.html